Thursday, March 27, 2008

Earth Hour 2008

Think and act!

Earth Hour is an international event that asks households and businesses to turn off their lights and non-essential electrical appliances for one hour on the evening of March 29th at 8PM local time to promote electricity conservation and thus lower carbon emissions.


Υπερθέρμανση του πλανήτη

Η αλλαγή μιας εύθραυστης ισορροπίας
Στο παρελθόν, το κλίμα της γης έχει πολλές φορές μεταβληθεί ως αποτέλεσμα φυσικών αιτίων. Όμως, οι αλλαγές που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και αυτές που προβλέπονται στο μέλλον, οφείλονται κυρίως στην ανθρώπινη συμπεριφορά: μέσα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες απελευθερώνονται κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα - 29 δισεκατομμύρια τόνοι το 2004 - και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θερμαίνεται ο πλανήτης.

Η αύξηση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα οδηγεί στον εγκλωβισμό υπερβολικής ποσότητας θερμότητας με συνέπεια την αύξηση του πάχους της "κουβέρτας του θερμοκηπίου". Αυτό προκαλεί την αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας της γης, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην αλλαγή του κλίματος.

Στις 29 Μαρτίου2008 , το χρονικό διάστημα από τις 20:00 μέχρι τις 21:00 ελληνική ώρα, έχει ανακηρυχθεί "Ώρα της Γης". Κλείσε τα φώτα... Σκέψου και δράσε! Για μας, για τις επόμενες γενιές και τον πλανήτη μας, για όλους!

No comments: